Франківський суд залишив на волі патрульного, який побив учасника АТО

Франківський суд залишив на волі патрульного, який побив учасника АТО

Укрінформ
Івано-Франківський міський суд своїм рішенням залишив на посаді на час судового слідства керівника патрульної поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця.

Також суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання замість грошової застави у 100 тисяч гривень, про яку клопотали представники прокуратури. Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Івано-Франківського міського суду (ІФМС).

«Сьогодні Івано-Франківський міський суд ухвалив рішення залишити на посаді підозрюваного керівника патрульної поліції Івано-Франківська на час судового слідства та обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання», - зазначили в прес-службі.

Відомо, що сторона обвинувачення клопотала в суді про відсторонення підозрюваного від займаної посади та про міру запобіжного заходу у вигляді грошової застави майже у 100 тисяч гривень. Адвокати Міхальця у суді наполягали, що підозра прокуратури є необгрунтованою, а грошова застава є незаконною і не відповідає зарплаті поліцейського.

26 жовтня прокуратура повідомила керівнику патрульної поліції Івано-Франківська про підозру у перевищенні своїх владних повноважень та у порушенні кримінального провадження за ч 2 ст 365 ККУ.

Міхальця звинувачують у побитті учасника АТО Івана Чайковського, який у вересні звернувся до прокуратури після того, як отримав тілесні ушкодження та словесне приниження у кабінеті поліцейського. Туди він прийшов з’ясувати питання щодо протоколу за неправильне паркування свого авто. Слідчі прокуратури запевняють, що майже усе, про що розповідає учасник АТО, підтвердилось. Головний патрульний заперечує побиття і стверджує, що військовий поводився у його кабінеті надто агресивно та емоційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-