У Харкові розкрили вбивство професора і його сина

У Харкові розкрили вбивство професора і його сина

Укрінформ
Розкрито вбивство 58-річного професора харківського НДІ і його 35-річного сина, яке сталося 3 жовтня в одній з квартир у мікрорайоні П’ятихатки в Харкові.

Коментар журналістам дав начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Анатолій Дмитрієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Професійно спрацювала харківська кримінальна поліція. Після трьох тижнів копіткої і напруженої роботи вдалося затримати вбивць сім'ї харківського професора. Як з'ясувалося, злочин спланований трьома негідниками - жінкою, її молодим співмешканцем та його товаришем. Сьогодні всіх учасників кривавої розправи затримано. За місцем їх проживання проведено обшуки. Вилучені речові докази свідчать про причетність затриманих до злочину", - наголосив Дмитрієв.

За словами начальника Управління кримінального розшуку Олега Лобунця, зловмисники - молоді люди віком 20 і 23 років, а також 54-річна жінка.

"Встановлено, що жінка була раніше знайома зі старшим загиблим і бувала у нього вдома. Вона знала, що у чоловіка в квартирі може знаходитися велика сума грошей. Планували, що жінка зайде "в гості" до чоловіка і через якийсь час піде, не зачинивши двері. У цей час хлопці повинні були увійти і напасти на власника. Але все пішло не так, як задумано. Хлопці в масках, у одного з них був при собі пістолет, увірвалися в квартиру, зв'язали хазяїна скотчем, почали бити і вимагати гроші. У цей час один з нальотчиків схопив чоловіка за шию і задушив. Коли з іншої кімнати вибіг його син, продовжилася бійка, під час якої сина також зв'язали і задушили", - додав Лобунець.

За його словами, після скоєного зловмисники знайшли і забрали з квартири 8000 доларів, ноутбук і телефон: "Вже на вулиці поділили здобич і розійшлися".

Слідство триває за статтею "Умисне вбивство" з максимальною санкцією довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-