Жебрівський дав місяць на повну ревізію та оцінку земель області

Жебрівський дав місяць на повну ревізію та оцінку земель області

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський доручив до кінця листопада провести повну інвентаризацію всіх земель регіону, взяти їх на облік і провести оцінку.

Про це він написав у середу ввечері на своїй сторінці в Facebook.

«Дав доручення до кінця листопада провести повну інвентаризацію всіх земель області, взяти їх на облік і провести оцінку», - написав губернатор.

Він підкреслив, що виведення сільськогосподарських земель «з тіні» - одне з пріоритетних завдань для органів місцевого самоврядування області. «Зараз від 10% до 30% сільськогосподарських угідь у кожному районі є неврахованими. Однак цією землею активно користуються. А земельний податок не сплачують. Бюджети сіл недоотримують надходження, які повинні йти на розвиток громад. Насамперед це стосується несанкціонованого використання неорних земель і пасовищ», - сказав Жебрівський.

Він також зазначив, що ще одним надзвичайно важливим питанням є передача на баланс сільських рад лісосмуг. «Сьогодні лісосмуги як нічийні безжально і безкарно вирубуються. Тому також дав доручення, щоб до кінця року сільські ради провели інвентаризацію і взяли на свій баланс лісосмуги, поки ще є що брати. Я це питання тримаю на особистому контролі», - написав глава області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-