Військовий госпіталь у Дніпрі забрали-таки у російського банку

Військовий госпіталь у Дніпрі забрали-таки у російського банку

Укрінформ
Вищий господарський суд України прийняв рішення про те, що Дніпропетровський військовий госпіталь має бути повернутий у власність держави.

Про це повідомив віце-губернатор Дніпропетровщини Володимир Юрченко на сторінці у Facebook

«Сьогодні Вищим господарським судом України поставлена крапка у справі Дніпропетровського шпиталю. Він наш! Рішенням касаційної інстанції залишено в силі рішення Дніпропетровського господарського суду щодо повернення шпиталю у власність держави», - написав Юрченко.

Він також подякував усім, хто допомагав та підтримував цю справу, суддям першої, апеляційної, вищої інстанцій та його голові - Богдану Львову.

Як повідомляв Укрінформ, в 2010 році Міноборони передало одній з компаній більше 10 тис. квадратних метрів нерухомості і майже 4 га землі Дніпропетровського військового госпіталю для модернізації матеріально-технічної бази. Для проведення робіт ця компанія взяла кредит у ВТБ-банку на 130 млн гривень під заставу майна госпіталю.

У листопаді 2015 року Дніпропетровський військовий госпіталь потрапив у власність російського ВТБ-банку, оскільки його продали в неправильний спосіб. Пізніше Дніпропетровський Апеляційний суд постановив повернути госпіталь у власність держави. На початку лютого 2016 року Вищий господарський суд скасував рішення про повернення Дніпропетровського військового госпіталю у власність держави і повернув справу на розгляд до Дніпропетровського господарського суду.

Дніпропетровський військовий госпіталь – базовий медичний заклад лікування поранених на сході України бійців. З початку АТО госпіталь надав допомогу близько 9 тисячам поранених військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-