Вбивство у військовій частині в Харкові: солдату загрожує до 15 років

Вбивство у військовій частині в Харкові: солдату загрожує до 15 років

Укрінформ
Солдата, який втік з військової частини після скоєного ним вбивства одного товариша по службі і поранення іншого, взяли під варту.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів перший заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

"Солдата взято під варту на два місяці згідно з рішенням Дзержинського райсуду Харкова, і наразі він перебуває під охороною в спецпалаті Харківського військового госпіталю, де він лікується у зв'язку з пораненням руки. Йому повідомлено про підозру за статтями, пов'язаними з навмисним вбивством, замахом на навмисне вбивство і втратою зброї", - відзначив прокурор.

За його словами, солдату загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

"Звинувачення в дезертирстві на даний момент не пред'явлено. Встановлено, що солдат залишив військову частину не з бажання залишити військову службу, а із страху за скоєне", - додав прокурор.

Що стосується інших фігурантів справи, то, за його словами, вбитий содатом товариш по службі був контрактником: "Інший, поранений ним строковик, зараз знаходиться в госпіталі в Хмельницькій області, його стан важкий".

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 18 вересня в одній з частин Харківського гарнізону сталася сварка між військовослужбовцями. Під час сварки 28-річний солдат тяжко поранив 40-річного товариша по службі, внаслідок чого той помер, а також поранив 35-річного солдата. Сам зловмисник під час конфлікту дістав вогнепальне поранення в ліву руку, після чого втік, маючи при собі автомат АК-74, який він загубив. Солдата затримано близько 23.45 на околиці Харкова в результаті спецоперації "Сирена". У момент затримання він був нетверезий. Його автомат знайшли в районі розташування частини. Слідство веде військова прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-