На Житомирщині 17 дітей захворіли на гепатит

На Житомирщині 17 дітей захворіли на гепатит

Укрінформ
Коростишівська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 137 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"За інформацією управління Держпродспоживслужби у Коростишівському районі та Коростишівського міжрайонного відділу Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України, у Кмитівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті виявлено 13 хворих на вірусний гепатит «А» дітей, яких госпіталізовано до інфекційного відділення лікарні. Установлено, що станом на 22 жовтня усього захворіло 17 учнів, які перебувають на стаціонарному лікуванні обласної дитячої лікарні із середнім і легким ступенем тяжкості перебігу хвороби", – йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводиться Коростишівським відділом поліції Головного управління Нацполіції в області.

Прокуратура Житомирської області з метою організації проведення службового розслідування за фактом захворювання дітей у Кмитівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті направила лист т.в.о. голови Житомирської обласної державної адміністрації Ігорю Гундичу.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня в управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомили про те, що в Зороківському козацькому ліцеї зареєстрували спалах вірусного гепатиту А: 11 учнів закладу знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні з діагнозом «вірусний гепатит А». Разом із тим  у Житомирському обласному лабораторному центрі зазначали, що у селі Миколаївка Ємільчинського району дев'ять жителів захворіли на гепатит А, серед яких – одна дитина. Станом на 18 жовтня на стаціонарному лікуванні залишалося п'ятеро хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-