У Генічеську через різке падіння тиску без газу вже 665 абонентів - Херсонгаз

У Генічеську через різке падіння тиску без газу вже 665 абонентів - Херсонгаз

Укрінформ
На Херсонщині у прикордонному з анексованим Росією Кримом місті Генічеськ через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі без природного газу залишилися 665 абонентів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у понеділок прес-секретар ПАТ "Херсонгаз" Наталія Пятниченко.

"У магістральному газопроводі, яким газ подається до міста Генічеськ, різко впав тиск. Наші захисні системи одразу ж спрацювали, і для запобігання аварійним ситуаціям перекрили його подачу (частині абонентів Генічеська - ред.). Наразі у місті відключено від газопостачання загалом 665 абонентів", - розповіла Пятниченко.

За її словами, на даний час вирішенням цього питання займається влада Генічеського району, яка працює з постачальником газу компанією "Пласт". ПАТ "Херсонгаз" не є постачальником газу, а лише обслуговує його транспортування. "Після того, як проблему буде вирішено, ми готові відновити його подачу відключеним від газопостачання абонентам. Але коли це може статись інформації у нас поки що немає", - зазначила Пятниченко.

Як повідомляв Укрінформ, з посиланням на Генічеського міського голову Олександра Тулупова, у Генічеську через падіння тиску у газопроводі 14 багатоповерхових будинків залишилися без газу. Дефіцит газу виник чере те, що на газових свердловинах на Арабатській Стрілці поблизу села Стрілкове Генічеського району своєчасно не було зроблено техобслуговування. В результаті, через нестачу необхідних обсягів видобування газу упав тиск в газопроводі.

Для оперативного вирішення проблеми компанія "Пласт", яка займається видобуванням газу на Стрілковському родовищі, має наразі знайти вертоліт (з огляду на штормову погоду на Азовському морі), і доставити за його допомогою на газові платформи ремонтну групу для здійснення там необхідних робіт по техобслуговуванню.

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове видобувають природний газ. Цей газ ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території газ подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Проте обсягів газу, який видобувається поблизу села Стрілкове, взимку у сильні морози місту Генічеську не вистачає. Так, у перших числах січня 2016 року при зниженні температури повітря нижче 14 градусів морозу без природного газу залишились 44 багатоквартирних житлових будинків та 400 приватних житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-