На Донеччині затримали ще двох бойовиків

На Донеччині затримали ще двох бойовиків

Укрінформ
У Донецькій області затримано двох бойовиків, один з них брав участь у бойових діях у Слов'янську, другий - у Маруполі.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Донецькій області. 

За даними поліції, 35-річний мешканець Донецька, записався до лав бандформування у час, коли йшли запеклі бої за Слов’янськ.

"Саме туди вербувальники відразу направили новобранця. У кінці червня українські підрозділи вже відтісняли бойовиків, і ватажки кинули туди резерв.

Чоловіку дали позивний «Тан» та поставили його охороняти казарму, де жили 100 бойовиків. Терористи зайняли школу на околиці Слов’янська, облаштувавшись прямо у середині приватного сектору. Неподалік був розташований блокпост проросійських сил. Вже через тиждень, разом зі своїми командирами на прізвиська «Мародер» та «Тор» він втік до окупованого Донецька", - йдеться в повідомленні, а вже звідти втік на підконтрольну Україні територію, приїхав у село в Лиманському районі, де жили його батьки, та переховувався під виглядом мирного мешканця.

В результаті відпрацювання села поліцейськими бойовик був викритий та затриманий.

Другий затриманий - 31-річний мешканець Маріуполя - у квітні 2014 року брав участь у мітингах, здійснював охорону захоплених адміністративних будівель та чергував на незаконно встановлених блокпостах, полюючи на "шпигунів держдепу" та "бандерівців".

Після звільнення Маріуполя чоловік залишився в місті. Цікаво, що, спричинивши гоніння патріотів, обидва бойовики воліли жити на території, підконтрольній Україні, а не у фейковій «республіці», наголошують у Нацполіції. Але поліцейські мають завдання встановити всіх учасників бандформувань.

Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Усього за тиждень поліцейські повідомили про підозру 5 бойовикам, встановили особу та оголосили у розшук ще 80 учасників НЗФ. Серед затриманих – жителі Слов’янська, Лиману, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки. Вік учасників НЗФ - від 23 до 35 років,  усі брали участь в окупації Донецької області", - зазначили у поліції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-