Справа 2 травня: у СІЗО залишили п'ятьох учасників бійні

Справа 2 травня: у СІЗО залишили п'ятьох учасників бійні

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси розглянув 21 жовтня клопотання адвокатів п'яти учасників масових заворушень 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі) про зміну раніше обраної міри запобіжного заходу.

Адвокати фігурантів кримінальної справи просили суд випустити підсудних з-під варти і обрати їм міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захисник підсудних Мефьодова та Сакауова Олександр Каркіщенко та інші адвокати звернулись до колегії суддів з клопотаннями про зміну запобіжного заходу для фігурантів справи, оскільки "слідство дуже затягнулося".

У свою чергу, державний обвинувач Володимир Дудкевич заявив, що "однією з причин затягування слідства є неявка в суд деяких обвинувачених". Крім того, існує ризик того, що підсудні можуть спробувати втекти, вплинути на свідків або знищити докази. А двох з п'яти підсудних нема підстав випускати з СІЗО під домашній арешт, бо вони є громадянами Російської Федерації і не мають житла в Одесі.

Після виходу з нарадчої кімнати головуючий на процесі суддя Віктор Корой озвучив ухвалу колегії: "У задоволенні клопотання про зміну міри запобіжного заходу адвокатам обвинувачених відмовити. Залишити підсудних Долженкова, Мефьодова, Корчинського і Романюка під вартою до 20 грудня, а обвинуваченому Сакауову продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 листопада".

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-