«Укрферрі» переносить автомобільно-поромні перевезення в Іллічівський рибний порт

«Укрферрі» переносить автомобільно-поромні перевезення в Іллічівський рибний порт

Укрінформ
СК «Укрферрі» уперше в своїй історії переносить свої автомобільно-поромні перевезення з порту «Чорноморськ» в Іллічівський рибний порт. 
Перший рейс порома «Каунас Сівейз» - 21 жовтня у напрямку грузинського порту Батумі. 
Про це Укрінформу повідомив комерційний директор Укрферрі Володимир Чернієвський. 
«Використання Іллічівського рибного порту для організації автомобільно-поромних перевезень у напрямку  Грузії - захід здебільшого вимушений. На жаль, останнім часом ми постійно стикалися з нездатністю поромного комплексу порту «Чорноморськ» приймати пороми за оголошеним розкладом і здійснювати їх своєчасну обробку в умовах вантажопотоку, який значно збільшився. Ситуацію ще більше ускладнило виведення на ремонт одного з причалів поромного комплексу. У звичаях порту відсутні якісь переваги для лінійних пасажирських поромів  -  порт ставить їх під обробку в порядку черговості прибуття, а не відповідно до розкладу», - говорить Чернієвський. 
За його словами, в жовтні судноплавна компанія кілька разів виявлялася в ситуації, коли буквально за одну-дві години до приходу пасажирського порома «Укрферрі» до причалу поромного терміналу ставили вантажне судно. А  пором з пасажирами і автотехнікою на борту простоював на рейді.  
"В результаті ми вимушені були скасовувати частину рейсів з оголошеного розкладу, зривати зобов'язання по строках доставки вантажів, відмовляти пасажирам, завдавати збитків нашим клієнтам і нести їх самі», - наголосив  Чернієвський. 
Як наголосили в компанії, використання можливостей інфраструктури Іллічівського рибного порту з відкритим поромним і пасажирським пунктом пропуску дозволить «Укрферрі» не залежати від ситуації в порту «Чорноморськ» і виконувати заявлений розклад роботи поромів, збільшивши кількість рейсів та обсяги перевезень вантажів. В «Укрферрі» також розглядають можливість перенесення в Іллічівський рибний порт поромної лінії Іллічівськ-Хайдарпаша (Туреччина). 
Раніше з порту «Чорноморськ» в Іллічівський рибний порт перейшли контейнерні лінії «Maersk», а в кінці минулого року з поромного терміналу в рибпорт пішов і відомий поромний оператор «Stena Sea Line». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-