У Полтаві екс-міліціонери оголосили голодування

У Полтаві екс-міліціонери оголосили голодування

Укрінформ
У Полтаві екс-міліціонери пікетували приміщення обласного Пенсійного фонду з  вимогою  перерахунку пенсій як для поліцейських. Міліціонери на пенсії запевнили, що готові діяти радикально: перекривати вулиці і навіть голодувати.

Про це повідомляє телеканал Місто.  

 Організатор мітингу Іван Кібкало каже, що вони  орієнтуються на Закон №2262. 

«Цим законом передбачено, що пенсіонерів усіх рівнів міліції, які були звільнені до 2015 року, до листопада, прирівняли до поліцейських, тому ми користуємося всіма правами поліцейських і Законом «Про поліцію». Ми неодноразово зверталися в усі інстанції - і до Президента, і до Кабінету міністрів, і до міністра МВС, нам скрізь робили відмови. Тому змушені вийти на вулицю», - стверджує Кібкало.

Натомість, у Пенсійному фонді розводять руками. 

«Закон, який розповсюдив право на перерахунок пенсії, був прийнятий уже після того, як були підвищені посадові оклади національної поліції. Обов'язок перерахувати пенсії виникає лише в тому разі, якщо після прийняття цього закону буде прийнята ще одна постанова про підвищення посадових окладів чи інших видів грошового забезпечення працівникам національної поліції», - пояснює перший заступник начальника ГУ Пенсійного фонду у Полтавській області Володимир Носенко. 

Екс-міліціонери кажуть: стоятимуть на своєму, поки справа не зрушиться з мертвої точки. Акцію протесту вони обіцяють зробити безстроковою, наразі кілька десятків чоловік оголосили голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-