В Одесі викрили

В Одесі викрили "конверт" з обігом понад 1 мільярд

Укрінформ
Співробітники Одеської обласної прокуратури та облуправління Служби безпеки України викрили й припинили протиправну діяльність "конвертаційного центру", за допомогою якого ділки переводили в готівку і виводили за кордон кошти підприємств у великих обсягах.

Про це у четвер повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що група зловмисників створила протиправну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій для акумулювання та переведення в готівку коштів підприємств, а також виведення їх за кордон. До складу центру входило 15 підприємств Одеської та Київської областей з ознаками фіктивності, які надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань. Діяльність «конвертаційного центру» з річним обігом понад 1 мільярд гривень припинено", - зазначили в прокуратурі.

Під час обшуків вилучено первинну фінансову та господарську документацію, бланки, комп’ютерну техніку та накладено арешти на рахунки у 10 банківських установах з метою забезпечення відшкодування збитків.

Наразі розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-