Філатов розповів про спробу перевороту у міській раді Дніпра

Філатов розповів про спробу перевороту у міській раді Дніпра

Фото
Укрінформ
Політичним опонентам міського голови Дніпра Бориса Філатова не вдалося дестабілізувати роботу місцевого самоврядування, а чергова сесія міської ради, що відбулася без депутатів «Опоблоку» та «Громадської сили», була максимально плідною.

Про це Філатов заявив 20 жовтня на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переворот у міській раді Дніпра не вдався. Усі, хто приєднався до Опозиційного блоку та «Громадської сили», поставили на своєму політичному майбутньому великий жирний хрест», – сказав Філатов.

Він зазначив, що за майже рік перебування на посаді міського голови сьогодні вперше не був присутнім на сесійному засіданні. За словами мера, він мав на це дві причини.

"Я хотів продемонструвати територіальній громаді, що коаліція працює і без Філатова, який має сидіти в залі, і, як стверджують мої політичні опоненти, узурпував якимось чином владу і впливає на депутатський корпус», – пояснив одну з них Філатов.

Інша причина - "були серйозні перемовини з Кабінетом Міністрів".

"Сподіваюся, що наступного року ми отримаємо фінансування на добудову об'їзної дороги. Вдалося «вибити» ліміти газу для «Південмашу». Місто буде на 100% з теплом", - повідомив Філатов результат перемовин.

Фото: Микола М'якшиков.

Що ж до сесії міськради, очільник Дніпра наголосив, що вона була максимально короткою - тривала трохи більше години. Та разом з тим, під час засідання депутатам вдалося ухвалити низку соціально важливих ініціатив. Йдеться, зокрема, про підвищення надбавки до зарплати вчителям. Мер Дніпра зазначив, що така фінансова допомога становитиме близько 200 грн для кожного. «Думаю, це все одно важливо. Тим паче, що уряд наступного року збирається підвищити тарифну ставку на 25%. Відповідно, і наша надбавка зросте пропорційно», – пояснив Філатов.

Серед ухвалених ініціатив також фінансування закупівлі протезів інвалідам (зокрема, пораненим бійцям АТО), програма придбання муніципального житла для дніпрян, які стоять в черзі на його отримання, закриття сміттєзвалища в Діївці.

Фото: Микола М'якшиков.

Сесія міськради також підтримала створення департаменту стратегічного розвитку Дніпра. Нове відомство опікуватиметься стратегічним плануванням та долучатиме до співпраці найкращих архітекторів, містобудівників і урбаністів. «Це дуже важлива та перспективна тема. Такі департаменти створені в містах, які є флагманами місцевого самоврядування», – сказав міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-