Депутатам-хабарникам на Львівщині призначили рекордно високу заставу

Депутатам-хабарникам на Львівщині призначили рекордно високу заставу

Укрінформ
Від одного до чотирьох мільйонів гривень – таку ціну виходу з-під варти на час досудового розслідування визначив для трьох депутатів-хабарників Винниківської міськради на Львівщині Шевченківський суд Львова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця обласного управління СБУ Мирослава Клячківська.

«Шевченківський суд Львова обрав запобіжний захід для трьох депутатів Винниківської міськради, яких затримали на хабарі. Депутатів триматимуть під вартою під час досудового слідства, або вони можуть вийти на свободу, заплативши заставу у розмірі від 1 до 4 млн грн», - зазначила Клячківська.

За її словами, кожному депутату суд визначив окрему суму застави: 1 378 000 грн, 2 750 000 грн та 4 130 000 грн. Ухвалюючи такі високі застави, суд керувався матеріалами про майнові статки затриманих, які подали до суду прокуратура та СБУ. Судячи з цих матеріалів, кожен із підозрюваних у хабарництві депутатів Винниківської міськради цілком може сплатити таку заставу. Зокрема, у приватному будинку одного із затриманих правоохоронці виявили ліфт та внутрішній басейн.

Як повідомлялося, 17 жовтня працівники військової прокуратури та СБУ затримали трьох депутатів Винниківської міськради, які вимагали 10 тисяч доларів хабара у приватного підприємця за продовження договору оренди земельної ділянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-