НАБУ направила до суду справу про розкрадання землі в Броварах

НАБУ направила до суду справу про розкрадання землі в Броварах

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання понад 5 га землі у Броварському районі.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Звинувачення пред’явлені колишньому керівнику управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Броварському районі, працівникові землевпорядної організації, а також голові правління місцевого садового товариства", - зазначили у відомстві.

За версією слідства, вказані особи за попередньою змовою у лютому-квітні 2016 року незаконно заволоділи 55 земельними ділянками державної форми власності загальною площею понад 5 га - через удавану безоплатну передачу у приватну власність громадянам України. За частину земельних ділянок обвинувачені отримали неправомірну вигоду від громадян, які отримали їх у безоплатну власність. Іншу частину земельних ділянок планували продати.

Під час розслідування було накладено арешт на майно обвинувачених: 10 земельних ділянок, квартиру, автомобіль, а також предмет злочинного посягання - 55 земельних ділянок. Долю цих ділянок має вирішити суд.

Якщо провину обвинувачених доведуть у суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 25 травня внаслідок слідчих дій у місті Бровари Київської області детективи НАБУ спільно з прокурорами САП та працівниками департаменту захисту економіки Національної поліції в Київській області затримали трьох учасників корупційної схеми привласнення державної землі. Пізніше було встановлено четвертого співучасника злочинної діяльності.

Наразі двоє обвинувачених перебувають під домашнім арештом, ще двоє звільнені з-під варти під заставу: за директора землевпорядної організації застава внесена у розмірі  3 млн 223 тис. 350 грн, за керівника управління Держгеокадастру в Броварському районі - 435 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-