Грип не перевищує епідемічних порогів - МОЗ

Грип не перевищує епідемічних порогів - МОЗ

Укрінформ
Станом на 19 жовтня грипом та гострими респіраторними захворюваннями захворіло понад 156 тисяч українців, більше 70% з яких - діти.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За інформацією Центру грипу та ГРВІ ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України", за звітний 41 тиждень (11-18 жовтня 2016 року) на грип та ГРВІ захворіло 156 559 осіб, із них 70,7% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 367,6 на 100 тисяч населення", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що на даний момент показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в усіх регіонах України і перебувають у межах від -7,6% в Житомирській до -65,3% в Івано-Франківській областях.

Серед дітей превалює захворюваність серед вікових груп 5-14 та 0-4 років. У структурі виявлених респіраторних вірусів домінують віруси парагрипу.

Раніше повідомлялося, що цього року в Україні будуть циркулювати три віруси грипу. Перша хвиля захворюваності, за прогнозами фахівців, очікується у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-