Полковник Марковський: На сьогодні розведення військ на Донбасі неможливе

Полковник Марковський: На сьогодні розведення військ на Донбасі неможливе

Укрінформ
Продовжити розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі зараз неможливо через постійні обстріли та недотримання російськими окупаційними військами вже досягнутих в Мінську домовленостей.

Про це сказав керівник центру військово-цивільного співробітництва сектору Маріуполь полковник Анатолій Марковський на прес-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російсько-терористичні війська порушили за минулу добу більше 29 разів, у тому числі на Маріупольському напрямку 20 разів, виконання Мінських угод. Застосовували артилерію, міномети, стрілецьку зброю по всіх населених пунктах нашої зони відповідальності. Тому на сьогодні виконання Мінських угод неможливе. Як ви знаєте, не менше семи діб повинно бути перемир'я. Цього не відбувається. Населені пункти, такі як Водяне, на даний час зруйновані російськими терористичними військами. Перемістити війська зараз неможливо на жодний сантиметр. Тому переміщення не відбувається. Готується до виконання, але на даний час не проводиться", - сказав Марковський.

Він також заявив, що мирному населенню на Донбасі не варто хвилюватися через провокаційні повідомлення в ЗМІ про здачу позицій українськими військовослужбовцями, бо ці інформаційні повідомлення не відповідають дійсності.

"Для цивільного мирного населення хочу сказати, що нині йде різна інформаційна боротьба. У ЗМІ розказують про те, що здають наші позиції - такого немає. Ми стоїмо, наші Збройні Сили України та інші збройні формування стоять, ніхто нікуди не перемістився ні на один сантиметр, ніхто не здасть своєї рідної землі", - заявив Марковський.

Нагадаємо, що 21 вересня в Мінську було підписано Рамкову угоду Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування в АТО. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській. 1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня - в Петровському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-