Миколаївських школярів відправили на канікули через холодні батареї

Миколаївських школярів відправили на канікули через холодні батареї

Укрінформ
Через відсутність тепла і відтермінування початку опалювального сезону на невизначений період, припинено навчальний процес у школах та дитсадках міста Миколаєва.

Таке розпорядження міського голови підписано у Миколаєві.

«Теплогенеруючі компанії досі не отримали ліміти газу на проведення опалювального сезону, його початок відтерміновано на невизначений період. У зв'язку з цим прийнято розпорядження міського голови про призупинення навчального процесу в школах та дитячих садках», - йдеться у повідомленні прес-служби міськвиконкому.

За словами заступника міського голови Євгена Шевченка, у зв'язку з неможливістю дотримання температурних норм у школах і дитячих садках, міська влада припиняє навчальний процес у школах до понеділка, також рекомендується батькам вихованців дитячих садків тимчасово не приводити дітей, якщо є можливість.

Він також зазначив, що у всіх трьох пологових будинках за допомогою побутових опалювальних електроприладів підтримують температуру, передбачену нормами, включені електроконвектори й у лікарнях.

Як уже повідомляв Укрінформ, у школах дитсадках та лікарнях міста Миколаєва досі не розпочато опалювальний сезон, хоча температура повітря вночі наближається до нуля градусів. Діти сидять в куртках та рукавицях.

Розпорядження про початок опалювального сезону в бюджетних закладах міський голова Миколаєва підписав ще 13 жовтня. Проте тепла досі майже ніде немає, окрім установ, де є власні котельні, але таких дуже мало.

Очільник міста Олександр Сєнкевич нині перебуває в закордонній поїздці, його заступники стверджують, що місто зробило все, що змогло. А тепла немає, бо «Нафтогаз» досі не підписав договори на поставку газу.

У ніч на 18 жовтня температура повітря в Миколаєві опустилася до нуля градусів, синоптики обіцяють найближчими днями заморозки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-