Саакашвілі про обвал будинку в Одесі: Корупція вбиває

Саакашвілі про обвал будинку в Одесі: Корупція вбиває

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі подав заяви до прокуратури та поліції про грубе порушення будівельних норм при ремонті будинку №80 по вулиці Цветаєва в Одесі, що призвело, на його переконання, до його обрушення та загибелі під руїнами 21-річного мешканця.

Про це Саакашвілі повідомив у Фейсбуці.

"У четвер обрушився будинок на Молдаванці, вбивши 21-річного хлопця, який перебував у кімнаті на першому поверсі. Минуло чотири дні з моменту цієї трагедії, а люди так і не отримали належної допомоги. Більшість мешканців бояться перебувати у решті квартир будинку, і навіть руїни їм довелось розчищати в основному самотужки", - зазначив Саакашвілі.

За словами голови ОДА, "неозброєним оком видно, що головною причиною обрушення є грубе порушення будівельних норм при проведенні ремонту".

"Чиновники мерії, які так завзято боролися проти нашої "Хати одружень" (зведеної поряд з будівлею Одеської ОДА - ред.) завжди охоче закривають очі на ці порушення, і зазвичай зовсім небезкоштовно. Корупція вбиває", - додав Саакашвілі.

Він наголосив, що "спрямував відповідний запит до прокуратури та поліції і чекаю негайного реагування на це свавілля".

Як повідомлялося раніше, Саакашвілі 13 жовтня побував водночас із віце-мером Одеси з питань ЖКГ Анатолієм Орловським на вулиці Цветаєва, щоб ознайомитись з причинами й обставинами обрушення однієї з шести квартир будинку, збудованого в 1917 році.

Орловський заявив під час зустрічі з мешканцями п'яти помешкань, які живуть поряд із квартирою загиблого, що мерія Одеси тимчасово їх відселить "до готелю, поки триватиме ремонт будинку".

У свою чергу, Саакашвілі пообіцяв надати допомогу дружині загиблого під руїнами мешканця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-