На лінії розмежування є тенденція до ескалації, ситуація складна - штаб

На лінії розмежування є тенденція до ескалації, ситуація складна - штаб

Фото
Укрінформ
Ситуація на лінії розмежування сторін останнім часом характеризується як складна і має тенденцію до ескалації.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Про це свідчать численні порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань ОРДО та ОРЛО, а також збільшення кількості боєприпасів, випущених з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Внаслідок цього, почастішали випадки обстрілів й населених пунктів, які межують із лінією зіткнення», - йдеться у повідомленні.

У штабі нагадали, що вночі 15 жовтня, незаконні збройні формування ОРДО здійснили цинічний обстріл житлових кварталів міста Мар’їнка.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (17 фото)

Фото: Прес-центр штабу АТО, facebook.

«Ворог вогонь вів з артилерійських систем калібром 122 мм та мінометів з напрямку селища Трудівські Петровського району міста Донецька. Так, значних збитків зазнали три подвір’я по вулиці Героїв Чорнобиля. Внаслідок розривів артилерійських снарядів пошкоджено господарські будівлі, зовнішні стіни та вікна житлових будинків. Також було знайдено й 122-мм снаряд, який не розірвався», - додали у прес-центрі.

Красногорівку незаконні збройні формування ОРДО цієї ж ночі обстріляли з мінометів калібром 82 мм з напрямку населеного пункту Старомихайлівка.

У штабі зазначили, що військовослужбовці української сторони СЦКК ретельно задокументували і передали матеріали фотофіксації представникамl спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-