На блокпосту попався бойовик

На блокпосту попався бойовик "Муравєй", який ледве втік з-під ДАП

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали бойовика, який з 2014 року двічі проходив військове навчання у Росії й штурмував Донецький аеропорт.

Про це в суботу повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

«Правоохоронці затримали бойовика, який проходив навчання в РФ і брав участь в атаках на Донецький аеропорт... Згідно з ст. 260(Створення не передбачених законом воєнізованих або озброєних формувань) Кримінального кодексу України затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі», - сказано в повідомленні.

Відмічено, що 20-річний чоловік приєднався до бойовиків у квітні 2014 року, відразу після того, як вийшов з в'язниці у Горлівці, де відбував покарання за грабіж.

Повідомляється, що спочатку хлопця, який отримав прізвисько «Муравєй», направили в Ростов(Росія) для проходження курсу молодого бійця. У Україну він повертався у складі колони бронетехніки - БМП і «Уралів». Як розповів затриманий правоохоронцям, серед понад 100 осіб «особового складу» тільки близько 30 були українцями, решта - жителі РФ.

Як повідомили у поліції, «керівництво» бойовиків направило новобранця в Донецький аеропорт, де його рота була повністю розбита - в живих залишилися тільки шестеро. Після - знову навчання у Ростові, цього разу на розвідника-диверсанта, і участь у боях на підступах до Дебальцевого. Там його група знову була розбита, а сам «Муравєй» отримав поранення в живіт.

Також у поліції повідомили, що після лікування бойовик узяв відпустку, але назад до «побратимів» не повернувся. 

«22-річний чоловік переїхав в селище Верхньоторецьке, де вирішив почати нове життя. Але поліцейські про нього пам'ятали й ретельно документували його діяльність», - говориться в повідомленні. 

При перетині лінії розмежування він і був затриманий оперативниками. Серед його речей поліцейські знайшли військовий квиток «ДНР», відомості про лікування у медичних установах після поранення та ін.

Слідство триває.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-