Бойовики відпрацьовують захоплення українських територій – Тимчук

Бойовики відпрацьовують захоплення українських територій – Тимчук

Укрінформ
Користуючись дотриманням режиму тиші з боку сил АТО, бойовики під керівництвом російських радників проводять навчання з відпрацювання захоплення контрольованих Україною територій.

Такі оперативні дані групи "Інформаційний Спротив" повідомив на свїй сторінці в Facebook народний депутат Дмитро Тимчук. 

"Режим тиші" з боку сил АТО командування російсько-терористичних військ активно використовує для підвищення боєготовності підлеглих частин і підрозділів", - написав він. 

Зокрема, 12-13 жовтня в "ДНР" пройшли командно-штабні навчання "1-го армійського корпусу ДНР" із задіюванням "міністерства держбезпеки ДНР", "міністерства внутрішніх справ ДНР" та інших "держструктур". До навчань також залучався особовий склад "Донецького вищого загальновійськового командного училища", повідомив Тимчук. 

"Формально керував навчаннями "міністр оборони ДНР" В.Кононов. У ході навчань під керівництвом російських "радників" бойовиків відпрацювали питання захоплення районів, контрольованих Україною, з проведенням зачисток і виявленням "проукраїнських елементів" в захоплених населених пунктах. Раніше, 5-8 жовтня, в ході навчань на полігонах підрозділу "1-го АК ДНР" відпрацьовували питання "форсування водної перешкоди із захопленням плацдарму для подальшого розвитку наступу", - написав експерт.

Тимчук повідомив, що аналогічні навчання пройшли в "2-му армійському корпусі ЛНР". Зокрема, для відпрацювання дій наступального характеру з форсуванням водних перешкод було задіяно близько 4 тис. місцевих бойовиків, російських найманців і військовослужбовців ЗС РФ, а також більше 1 тис. одиниць озброєння і військової техніки. Дії мотострілкових, танкових і артилерійських підрозділів прикривали підрозділи ППО, укомплектовані військовослужбовцями Збройних сил РФ.

"При абсолютно очевидному наступальному характері даних навчань в "ДНР" і "ЛНР" пропагандистські ЗМІ Росії і "ДНР" наполягають на їх "оборонній" спрямованості", - підкреслив Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-