Львівського прокурора взяли на $2 тисячах хабара

Львівського прокурора взяли на $2 тисячах хабара

Укрінформ
Прокурора Львівської місцевої прокуратури затримали на хабарі у дві тисячі доларів.

Про це повідомляє ГПУ.

«Операцію із затримання прокурора Львівської місцевої прокуратури №3 проводили Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури України спільно з Головним управлінням з боротьби з корупцією і організованою злочинністю СБУ. Неправомірну вигоду у сумі 2 тисячі доларів прокурор вимагав і отримав за прийняття у судових дебатах позиції щодо звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням», - зазначено у повідомленні.

За інформацією ГПУ, хабарника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини неправомірної вигоди.

Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії прокурорського працівника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

За скоєне кримінальне правопорушення хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-