АТО: бойовики розширили географію обстрілів у секторі

АТО: бойовики розширили географію обстрілів у секторі "М"

Карта
Укрінформ
Бойовики порушили перемир’я у Станиці Луганській, обстрілявши українські позиції.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перемир'я в Станиці Луганській не тривало й тижня - вчора бойовики знову обстріляли наші позиції з протилежного боку Сіверського Дінця", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що активні бойові дії тривають у Попаснянському районі - російсько-окупаційні війська почали обстрілювати позиції сил АТО близько 18 години і тривав до пізнього вечора. Після 21 години окупанти почали застосовувати міномети, випустивши по наших позиціях кілька десятків мін. Українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння, зауважив речник МОУ.

За його словами, найменше ворожих обстрілів фіксується на Донецькому напрямку, проте обстановка дуже неспокійна. Зокрема, в Новгородському сили АТО потрапили під снайперський вогонь противника, а в Авдіївці окупанти застосували 122-мм артилерію.

Найскладніша ситуація залишається на Маріупольському напрямку, де під ворожий вогонь потрапили одразу декілька українських опорних пунктів, наголосив речник МОУ.

"Бойові дії почалися після 9 години ранку. Окупанти почали масовані обстріли з важкого озброєння позицій сил АТО на ділянці фронту Талаківка – Широкине. Під ворожий вогонь потрапили одразу декілька наших опорних пунктів. Противник не шкодує боєприпасів – протягом двохгодинного обстрілу по наших позиціях було випущено понад 120 мін і снарядів. Згодом, між 15 та 19 годиною, окупанти організували ще потужніше вогневе ураження, випустивши вже понад 200 боєприпасів з мінометів та 122-мм гармат. Також при цьому розширилася географія бойових дій – ворог порушив режим тиші у Тарамчуку, де активно застосовував міномети та бронетехніку", - заявив Лисенко.

За його словами, вже надвечір, після 23 години, ворог ще раз задіяв свою мінометну батарею, розгорнуту в Заїченко, випустивши понад 60 мін в бік Водяного. Це рекордний за силою та інтенсивністю обстріл за минулу добу.

Крім того, дуже неспокійно вчора було у Красногорівці та Мар’їнці, де поновилися мінометні обстріли з боку противника та відкривали вогонь ворожі снайпери.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталися 34 ворожі обстріли, зокрема 19 – із важкого озброєння, підсумував Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-