Зубко: Створено оперативний штаб для встановлення причини обвалу школи

Зубко: Створено оперативний штаб для встановлення причини обвалу школи

Фото
Укрінформ
Оперативний штаб повинен скоординувати всі рятувальні роботи, провести експертизи та встановити причини обвалу школи у Василькові.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Зараз дані відповідні доручення з приводу створення оперативного штабу, який повинен скоординувати всі рятувальні роботи і відновлення школи, проведення експертизи, встановлення причини і найголовніше, побудувати по наслідкам інспекцію того, що ми маємо сьогодні в країні, а це 14 тисяч шкіл і багато з них було побудовано дуже давно, бо зараз йде мова про школу, яка була побудована у 1956 році, але вона була у досить непоганому стані, і кошти виділялися і вона підтримувалася. Всередині був зроблений ремонт і були поміняні вікна. Потрібно зрозуміти чому це сталося.  Причиною може бути дощова каналізація, яка могла вимити частину підвалу. Це все встановить експертиза", - зазначив Зубко.

 11 жовтня близько 10:00 в м. Васильків у триповерховій будівлі середньої школи № 6 сталося руйнування фасадної стіни з 1 по 3 поверхи та перекриття. Руйнування сталося в коридорі і не зачепило навчальні приміщення.

У навчальному закладі під час інциденту були присутні 589 дітей та 42 працівники, серед яких педагоги та адміністративно-господарський персонал. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ (17 фото): 

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-