До Василькова поїхав заступник Гриневич

До Василькова поїхав заступник Гриневич

Укрінформ
У Васильків, до середньої школи №6, де обвалилась капітальна стіна, виїхав заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«Заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей виїхав до міста Васильків Київської області, де сьогодні у середній школі №6 стався обвал капітальної стіни. 11 жовтня у навчальному закладі були присутні 589 дітей та 42 працівники, серед яких педагоги та адміністративно-господарський персонал. Навчальний заклад побудовано у 1965 році за типовим проектом. Це триповерхова цегляна  будівля. У навчальному приміщенні 28 класних кімнат. Проектна потужність навчального закладу - 960 учнів», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра, всі діти та працівники школи були вчасно евакуйовані з місця подій. «Зараз важливо вирішити питання, як забезпечити навчальний процес, куди перевести дітей та за який час можна відновити школу, якщо це можливо», - зазначив Хобзей.

Також на місце події виїхав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Нагадаємо, в 2016 році держава надавала освітню субвенцію для шкіл, яка в тому числі була передбачена на комунальні витрати. Так, субвенцію для міста Васильків у держбюджет 2016 року було закладено у розмірі 36 млн 947,4 тис гривень.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні на засіданні уряду наголосив, що місцеві органи влади мають уважніше ставитися до господарства, яким розпоряджаються, й з подвійною увагою ставитися до комунальних закладів, в яких знаходяться діти та люди похилого віку. 

Фото: @ZubkoGennadiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-