СБУ спіймала бойовика, який воював із

СБУ спіймала бойовика, який воював із "кіборгами" в аеропорту Донецька

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали на Донеччині після переходу лінії розмежування бойовика одного з незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець міста Добропілля з квітня 2014 року приєднався до бойовиків та до жовтня 2016 року перебував у складі незаконного підрозділу. Під час затримання співробітники спецслужби вилучили у чоловіка "військовий квиток ДНР" та оригінали інших "документів" з печатками терористичного угруповання", - йдеться у повідомленні. 

Згідно з "документами", бойовик брав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції та отримав поранення. Він, зокрема, був учасником обстрілів сил АТО у районі Донецького аеропорту, селища Рідкодуб та виконував завдання у складі диверсійної групи терористів. Бойовик двічі проходив спецпідготовку у російських військових навчальних центрах у Ростовській області.

Зі слів затриманого, через нестачу грошей він втік з незаконного збройного формування та планував повернутися до рідного Добропілля. Бойовик розкаявся у вчинених злочинах та закликав усіх учасників терористичних угруповань скласти зброю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Під час досудового слідства можлива перекваліфікація провадження на ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Відео: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-