Бойовики почали відводити сили під Станицею - Тука

Бойовики почали відводити сили під Станицею - Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявляє, що біля Станиці Луганської спостерігається початок відведення сил.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"У Петрівському розведення відбулося і процес розмінування зазначених зон триває. В Золотому розведення відбулося. Процес розмінування ще не почався. В Станиці Луганській спостерігається початок процесу відводу сил по той бік лінії розмежування", – написав Тука.

"Треба розуміти, що процес дотримання "тиші" на визначених ділянках – дуже хиткий і може бути порушений сепаратистами будь-якої хвилини", – додав він.

Раніше у понеділок Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що російські окупаційні війська зривають реалізацію рамкової угоди про відведення військ. За даними ГУР, заходи з відведення сил у районі н.п.Станиці Луганської противником не проводились, а передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р. Сіверський Донець.

Напередодні речник МОУ з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалене з огляду на систематичне порушення "режиму тиші" з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння у трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірване через обстріл бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петрівське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місій ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-