Бойовики систематично порушують

Бойовики систематично порушують "тишу", на двох напрямках - ескалація

Карта
Укрінформ
У штабі пояснили відтемінування відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської діями бойовиків, які систематично порушують режим тиші та не виконують рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

Як заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, Збройні Сили України вимушено переносять терміни відведення сил біля Станиці Луганської.

Він розповів про ескалацію відразу на двох напрямках.

"Луганський напрямок: основні бойові дії розгорнулися у Попаснянському районі, де спостерігається ескалація. Окупанти почали обстріли наших позицій після 15 години, і не припиняли їх до пізнього вечора. Коли смеркнуло, противник почав застосовувати все наявне на передовій важке озброєння – міномети та великокаліберну ствольну артилерію. Загальна кількість випущених боєприпасів – більше 80. Щільність ворожого вогню та широка номенклатура озброєнь свідчить, що на позиціях противника (це так звана "4-а бригада") протяжністю кілька десятків км перебуває одразу декілька артбатарей. Крім того, одна провокація з боку НЗФ сталася у Кримському. На інших ділянках фронту вчора було спокійно", - зазначив Лисенко.

За його словами, усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, констатував речник Міноборони, вчора було досить мало обстрілів, проте вони були достатньо тривалими.

"Бойові дії велися у кількох точках - на Світлодарській дузі, під Горлівкою, в авдіївській промзоні та північніше неї. Окупанти застосовували 82-мм міномети та бронетехніку. В Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - розповів він.

Лисенко повідомив також про "гарячий" Маріупольський напрямок.

"Бойові дії ведуться на тих же рубежах, що й у минулі дні (Мар’їнка, район Старогнатівки, ділянка фронту Павлопіль-Широкине), проте кількість ворожих обстрілів значно зросла. Окупанти регулярно застосовують важке озброєння. Найскладніша обстановка в Широкиному. Зокрема, сеанс ворожих мінометних обстрілів там тривав понад 4 години, причому в світлу пору доби. У Водяному противник застосовував не тільки міномети, а й 122-мм гармати. Також ворожий мінометний обстріл відбувся у Красногорівці – останнім часом там було спокійно", - зазначив він.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння. На Луганському напрямку відбувся 1 політ ворожого безпілотника, додав Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-