Вірус африканської чуми свиней виявлено ще в одному районі Харківщини

Вірус африканської чуми свиней виявлено ще в одному районі Харківщини

Укрінформ
Свиня загинула в домашньому господарстві жителя селища Малинівка Чугуївського району: аналізи виявили вірус африканської чуми свиней (АЧС).

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Харківській ОДА.

"Місцева влада за участю надзвичайних протиепізоотичних комісій затвердила плани з ліквідації АЧС і визначили межі епізоотичного осередка. На під'їздах до Малинівки виставлено блокпости", - зазначили в ХОДА.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня в Дергачівському районі виявлено трупи двох свиней. Біопроби підтвердили наявність АЧС. Через тиждень в селищі Бабаї Харківського району від АЧС загинули четверо поросят. Через тиждень в Вовчанському районі від АЧС загинула свиноматка. В контакті з ними знаходилися до сорока тварин. Вживають заходи з локалізації та недопущення поширення АЧС.

У Дергачівському, Харківському та Вовчанському районах встановлено 14 блокпостів, введено контроль на ринках. Стихійну торгівлю заборонено.

За словами заступника голови Харківської ОДА Марка Беккера, в місцевих бюджетах передбачені кошти для компенсації господарям знищених тварин з розрахунку 20 грн за 1 кг живої ваги.

У лісгоспах області проводиться діагностичний відстріл диких кабанів-переносників вірусу. Ситуація під контролем, запевнили в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-