Полторак: На окупованому Донбасі - 600 російських танків

Полторак: На окупованому Донбасі - 600 російських танків

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак під час візиту в столицю Естонії заявив, що виконання договору про перемир'я залежить в першу чергу від бажання російської сторони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Полторак відвідав чергову групу українських військовослужбовців, які знаходяться на відновному лікуванні в Центрі здоров'я Сил оборони Естонії «Селі». 

Після цього на прес-конференції Полторак описав поточну ситуацію на Донбасі. Як наголосив міністр, виконання договору про перемир'я залежить перш за все від бажання російської сторони: «Першим пунктом у Мінському протоколі значиться припинення вогню. Неможливо говорити про інші пункти, коли не виконаний перший». 

Полторак нагадав, що Росія поставляє на окуповані території як найманців, так і озброєння: «Наприклад, зараз на окупованих територіях у Донецьку і Луганську знаходиться 600 російських танків». Міністр розповів, що коли Володимир Путін у рамках зустрічі G20 хотів показати всім свою миролюбність, вогонь на контрольних пунктах був мінімальним. Після закінчення саміту обстріли різко почастішали.

Український міністр оборони пояснив, що така ситуація склалася не сьогодні, а набагато раніше, коли окупація Придністров’я-Трансністрії і війна в Грузії не принесли Росії ніяких особливих негативних наслідків. І тільки після відторгнення Криму і війни в Україні проти агресора були вжиті відчутні санкції.

Також Полторак відповів на запитання про корупцію в Україні, сказавши, що потрібен час, щоб впоратися з нею. А також, що масштаби корупції у країні перебільшуються Москвою з метою зобразити неспроможність країни, яка зазнала агресії.

Степан Полторак прибув до Таллінна із Стокгольма, де у нього була зустріч з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом. У столиці Естонії в п'ятницю ще мають відбутися зустрічі з командувачем Збройних сил країни Ріхом Террасом і представниками уряду. В суботу уранці Степан Полторак планує зустрітися з представниками української общини Таллінна, Естонії в Центрі української культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-