На Миколаївщині - новий губернатор

На Миколаївщині - новий губернатор

Укрінформ
На Миколаївщині представили нового очільника облдержадміністрації, ним став 38-річний народний депутат України, член фракції БПП «Солідарність» Олексій Савченко. До цього в області голови ОДА не було майже чотири місяці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Указом Президента України головою Миколаївської облдержадміністрації призначено Олексія Савченка. Він став першим головою ОДА, якого призначено за результатами відкритого конкурсу", - сказав, представляючи нового очільника області, перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук.

Савченко у своєму першому виступі перед активом області зазначив, що насамперед зосередить свої зусилля на подоланні корупції, наповненні бюджету, захисті інтересів бізнесу, а також створить ради громадських організацій та Раду оборони Миколаївщини.

Варто зазначити, що конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації ще 13 вересня. Але нового губернатора області представили лише ввечері 6 жовтня.

Савченко закінчив Київське вище Суворівське училище, Інститут підготовки кадрів Управління по боротьбі з організованою злочинністю, Національну академію внутрішніх справ України та Міжрегіональну академію управління персоналом. Займався підприємництвом.

У 2010 році очолював концерн «Укрспирт».

У 2010–2012 роках — голова Наглядової ради ПАТ «КОНВЕРСБАНК» та голова правління «Авант-Банку». З 2014 року - народний депутат України.

За повідомленнями українських ЗМІ, Савченко – один з найбагатших депутатів Верховної Ради. Згідно з декларацією, в минулому році він отримав дохід в сумі 41 мільйон 499 тисяч грн. З них зарплата - 67 320 грн. Дохід від продажу майна - 183 тисячі 950 грн, а понад 41 мільйон гривень Савченко отримав відсотків та дивідендів.

Як повідомлялося, попередній голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков залишив посаду за власним бажанням 16 червня цього року після корупційного скандалу з його першим заступником Миколою Романчуком, якого зараз судять за хабар у 90 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-