Одеські правоохоронці очепили будівлю Апеляційного суду - шукають бомбу

Одеські правоохоронці очепили будівлю Апеляційного суду - шукають бомбу

Укрінформ
Близько сотні правоохоронців очепили будівлю Апеляційного суду Одеської області - кінологи та фахівці-вибухотехніки шукають вибухівку в одному з приміщень, яке нібито заміновано.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"Телефонне повідомлення про замінування адмінбудівлі Апеляційного суду надійшло на спецлінію "102" об 11 год. 15 хв. Туди прибули кінологи, інспектори-вибухотехніки, слідчо-оперативна група на чолі з керівником Малиновського відділу поліції та рятувальники. Співробітників суду та відвідувачів з будівлі евакуйовано - триває обстеження приміщень на наявність вибухових речовин та механізмів", - зазначили в поліції.

Вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Варто зазначити, що з 5 жовтня не працюють також співробітники двох інших обласних судів Одеської області. Роботу припинили після того, як близько ста одеситів пікетували будівлю Апеляційного господарського суду, звинувачуючи суддів у корумпованості, а згодом частина пікетувальників, передусім нафтоперореробників, зайшли до зали суду і хтось бризнув у напрямку суддівського столу зеленкою. На скликаних спільних зборах судді Господарського та Апеляційного господарського судів ухвалили рішення про припинення роботи, пославшись в оприлюдненій заяві на "протиправні дії невідомих осіб безпосередньо у судовому засіданні під час розгляду справи за заявою ПАТ "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" про визнання банкрутом ПАТ "Одеський нафтопереробний завод". Учинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення".

Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна оформила "страйк" суддів, який не передбачений чинним законодавством, своїм наказом.

Варто зазначити, що 4 жовтня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за матеріалами, зібраними облуправлінням СБУ, стосовно визнання банкрутства НПЗ. Розслідування здійснюється за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-