ОБСЄ заявляє про неможливість моніторингу в районі Золотого і Первомайська

ОБСЄ заявляє про неможливість моніторингу в районі Золотого і Первомайська

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про неможливість спостереження в районах населених пунктів Золоте і Первомайськ на Луганщині через можливу наявність мін.

Про це у четвер повідомляється на сторінці місії у Twitter.

"ОБСЄ може/готова спостерігати, але їй перешк. Сьогодні знову жодних гарантій безп. від ЗСУ, "ЛНР" (можливі міни) в р-ні Золоте/Первомайськ", - йдеться у повідомленні.

Раніше у четвер Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України повідомило, що заходи з реалізації рамкової угоди щодо розведення сил на ділянках населених пунктів Станиця Луганська, Золоте та Петрівське противником не проводилися.

Як відомо, Золоте є однією із трьох ділянок для розведення сил і засобів на Донбасі, визначених рамковою угодою, укладеною 21 вересня у Мінську учасниками Тристоронньої контактної групи. У середу, 5 жовтня, ГУР МОУ повідомило, що в Золотому розведення сторін фактично завершене. Заходи з розмінування місцевості не проводяться. З урахуванням цього спостерігачі ОБСЄ не проводять патрулювання району на предмет відведення сил.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Тристороння контактна група в Мінську підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів в Україні. Планувалося створити зони безпеки у населених пунктах Золоте, Петрівське і Станиці Луганській. Передбачалося, що процес почнеться у перших числах жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-