Запобіжний захід екс-регіоналу Орлову оберуть завтра

Запобіжний захід екс-регіоналу Орлову оберуть завтра

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси 7 жовтня розгляне клопотання прокуратури про призначення запобіжного заходу колишньому першому заступнику голови Одеської облдержадміністрації Олександру Орлову.

Таке рішення прийняв головуючий на сьогоднішньому засіданні Віктор Попревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомлялося, прокуратура Одеської області оголосила 29 вересня колишньому чиновнику підозру у вчиненні нового злочину - перешкоджанні мирних зборів громадян із застосуванням фізичного насильства. 30 вересня підозрюваного було допитано щодо причетності до розміщення в лютому 2014 року великої групи екіпірованих "тітушок" у санаторно-курортних закладах міста.

За тиждень до цього, 22 вересня, облпрокуратура оголосила Орлову підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень), ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Приморський райсуд задовольнив клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу - взяття Орлова під варту строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі понад 8 мільйонів гривень. Увечері 29 вересня Орлова випущено з камери Одеського СІЗО.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот екіпірованих у захисне спорядження осіб, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, з наклейками на одягу "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками.

Вони жорстоко побили учасників мирного пікету, в тому числі й журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції. Було розбито фото- і відеокамери журналістам, які висвітлювали акцію біля будівлі ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-