Одеські судді оголосили

Одеські судді оголосили "страйк"

Укрінформ
Судді Апеляційного господарського та Господарського суду Одеської області обурені тиском з боку представників громадськості - на екстрено скликаних 5 жовтня спільних зборах представники обох судів ухвалили рішення про припинення роботи.

Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна оформила "страйк" суддів, який не передбачений чинним законодавством, своїм наказом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 5 жовтня 2016 року, у зв’язку з протиправними, під прикриттям патріотичних гасел, діями так званих "громадських активістів" було припинено роботу Одеського апеляційного господарського суду та Господарського суду Одеської області. Невідомими особами безпосередньо у судовому засіданні під час розгляду справи за заявою ПАТ "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" про визнання банкрутом ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" вчинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення", - зазначено в оприлюдненій заяві представників двох судів.

Автори документа наголошують, що "робота судів у нормальному режимі внаслідок протиправних, насильницьких дій "громадських активістів" є неможливою. Зірвано не лише засідання у цій справі, інші судові засідання, призначені на 5 жовтня, теж не можна проводити в умовах неприхованого, агресивного тиску на суд як державну установу з відправлення правосуддя".

Як повідомлялося, колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду 5 жовтня вдруге ухвалила рішення відкласти слухання справи про банрутство ПАТ "Одеський нафтопереробний завод". Підставою послужили голосні звинувачення суддів у корумпованості з боку присутніх на засіданні одеситів, в тому числі нафтопереробників, які також пікетують будівлю суду.

Колегія суддів не змогла через вигуки в залі розпочати розгляд апеляційної скарги на рішення Господарського суду Одеської області про визнання боргів Одеського нафтопереробного заводу перед кредиторами. Крім того, хтось із присутніх, що зранку брали участь у пікетуванні будівлі суду, бризнув з допомогою шприца зеленкою в напрямку суддівського столу.

Враховуючи напружену ситуацію, представник однієї зі сторін у справі про банкрутство вніс на розгляд пропозицію - ухвалити рішення про слухання справи у закритому режимі. Засідання суду відклали  на пізніший термін.

Варто зазначити, що 4 жовтня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за матеріалами, зібраними облуправлінням СБУ, стосовно визнання банкрутства НПЗ. Розслідування здійснюється за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-