"Праймеріз" на окупованому Донбасі розробляв Кремль - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона розцінює так звані праймеріз у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" як спробу зірвати мінський процес.

Про це у Фейсбуці написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українська сторона розцінює всі ці "праймерізи" як чергову спробу нахабного зриву мінського процесу, як спробу сегрегації можливих учасників можливих виборів (до яких ще ой як далеко). На окупованих територіях створені псевдовиборчі органи, без спостерігачів і ЗМІ, без українських політиків і партій, без переселенців відбувається фарс", - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що "на ці спроби, по суті, зірвати роботу політичної групи в Мінську, має бути і реакція наших партнерів по нормандському формату, і всього світу".

"Москва відверто і цинічно зриває мінський процес. І на цьому фоні будь-які розмови про спробу пом'якшити санкції виглядають просто цинічно", - зазначила вона.

За словами Геращенко, сценарій "праймеріз" розроблявся в Кремлі радниками Путіна, як і псевдовибори листопада 2014 року, що зірвали мінські угоди і призвели до тисяч нових жертв.

"ЦВК РФ говорить, що "дистанційно" спостерігає за "праймеріз" в "республіках", тобто, фарсом, що відбувається в ОРДЛО. Звичайно, куратори мають ретельно слідкувати за своїми підлеглими ставлениками і піддослідними "республіками", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 2 жовтня в самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" відбулося попереднє "громадське голосування" (праймеріз) для вибору кандидатів до "органів місцевого самоврядування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-