Найгарячіше на Донецькому напрямку: 20 обстрілів і 120 мін

Найгарячіше на Донецькому напрямку: 20 обстрілів і 120 мін

Укрінформ
На Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 20 ворожих обстрілів, у 9 випадках ворог використовував міномети. 

Про це заявив на брифінгу в Києві речник Міністерства оборони України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найгарячіше вчора було на Донецькому напрямку, де окупанти поступово і систематично збільшують кількість обстрілів наших позицій, зокрема з використанням важкого озброєння. Вчора по наших позиціях загалом було випущено 120 мінометних снарядів. Легке озброєння ворог застосовує практично без обмежень", - сказав Мотузяник. 

За його словами, міномети окупанти використовували на двох ділянках фронту - Зайцеве-Майорськ-Верхньоторецьке, а також Кам'янка-Авдіївська промзона. "Традиційно левова частка обстрілів припадає на вечірню пору з 18 години і до кінця доби", - зазначив він.

Мотузяник також повідомив, що одна перестрілка відбулася на Світлодарській дузі, а саме в селищі Троїцьке. У Донецькому аеропорту та на його околицях перемир’я зберігалося. 

За його словами, на Луганському напрямку обстановка незмінна, окупанти, як і раніше, систематично порушують режим тиші у Станиці Луганській, а також у Попаснянському районі. "Особливо інтенсивні перестрілки між силами антитерористичної операції і противником відбулися між 19-22 годинами, тобто під час вечірніх сутінок та заходу сонця. Окупанти застосовували достатньо широкий спектр озброєння, зокрема, снайперські гвинтівки, зенітну установку, а також міномет калібру 82 мм. Всього за добу на Луганському напрямку зафіксовано 10 ворожих обстрілів, зокрема один мінометний", - зазначив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-