Кримінальні авторитети готують масові заворушення на Сумщині - прокуратура

Кримінальні авторитети готують масові заворушення на Сумщині - прокуратура

Укрінформ
Кримінальні авторитети на Сумщині спланували низку провокацій, спрямованих на дискредитацію правоохоронних органів регіону, з метою помсти за затримання кількох з них, проведення обшуків та оголошення декого у розшук.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Зазначені особи профінансували викид в ЗМІ надуманої негативної інформації стосовно працівників правоохоронних органів Сумщини як привід для запланованих ними надалі масових заворушень у місті Суми силами приїжджих "активістів" під виглядом громадських протестів проти "свавілля правоохоронних органів", - розповіла Науменко.

Безпосередньо організацією виконання протиправних доручень вищевказаних кримінальних авторитетів, за інформацією прес-секретаря, займається місцевий адвокат, який, в свою чергу, спирається на допомогу одного з народних депутатів України.

"Кримінальні авторитети на даний час переховуються в Російській Федерації, що дає підстави вважати наявність впливу російських спецслужб на заплановані провокації в прикордонній області. На даний час задокументовано факт надання протиправних вказівок одній журналістці, яка зараз активно "працює" на Сумщині", - зазначила Науменко.

Зазначені відомості внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування.

Вживаються заходи зі встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та недопущення дестабілізації ситуації на Сумщині.

За вказаною статтею передбачено позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-