У бюджеті передбачені кошти для додаткового обладнання КПВВ - Тука

У бюджеті передбачені кошти для додаткового обладнання КПВВ - Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що в бюджеті передбачені додаткові кошти на обладнання КПВВ в зоні АТО.

Про це він сказав під час прес-конференції, яка була присвячена питанням пересування людей через лінії розмежування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У бюджеті передбачені кошти для додаткового обладнання КПВВ у зоні АТО», - сказав Тука.

Він наголосив, що держава мусить поліпшувати умови на контрольних пунктах для людей, які щодня перетинають лінію розмежування.

Заступник міністра також наголосив, що між державою Україною, міжнародними та громадськими організаціями немає ніяких протиріч, навпаки вони спільно працюють для покращання умов на КПВВ.

Тука зазначив, що Україна не чинить перешкод для пересування людей на окуповані території, а КПВВ створені, перш за все, щоб гарантувати безпеку.

«Позиція уряду - не чинити перешкод, щоб люди перетинали лінію розмежування, але перш за все це безпека»,- сказав Тука.

За його словами, черги на КП з'являються внаслідок того, що деякі пункти просто закривають з міркувань безпеки, і Україна на ці процеси просто не може вплинути.

Голова Агентства ООН у справах біженців Пабло Матео зазначив, що проблеми в пунктах пропуску залишаються, серед них - великі черги, додаткові перевірки, обмежена кількість  персоналу, недостатнє медичне забезпечення.

«Мене вразили умови перетину лінії розмежування. Я став свідком того, як літня пара по 80 років кілька годин стояли в черзі для перетину контрольного пункту»,- сказав Матео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-