Чернігівська облрада вимагає мораторію на підвищення тарифів

Чернігівська облрада вимагає мораторію на підвищення тарифів

Укрінформ
Чернігівська обласна рада сьогодні підтримала звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відповідне звернення було підготовлене і винесене на сесію фракцією ВО "Батьківщина", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як представники місцевого самоврядування ми не можемо стояти осторонь актуальних проблем, які хвилюють людей. Звертаючись до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, вимагаємо впровадження мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення", - йдеться у зверненні.

Крім того, депутати пропонують заборонити нарахування пені за несвоєчасну сплату за послуги ЖКГ та виставлення авансових рахунків, створити Тимчасову слідчу комісію з перевірки обгрунтованості підвищення тарифів, розкрити методики розрахунків тощо.

Депутати вважають, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, постачання газу та  електроенергії призведе до різкого зниження рівня життя людей, збільшення заборгованості зі сплати за комунальні послуги та посилення соціальної напруги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-