На Луганщині судитимуть фінансиста терористів

На Луганщині судитимуть фінансиста терористів "ЛНР"

Укрінформ
Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина, якого звинувачують у фінансуванні тероризму.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Під час досудового розслідування співробітниками Служби безпеки України затримано громадянина України, який, будучи зареєстрованим в уповноважених державних органах України як керівник декількох суб’єктів господарювання, здійснив дублюючу реєстрацію зазначених підприємств у «реєстраційних органах» терористичної організації «ЛНР». При цьому вищевказаний громадянин впродовж періоду з 2014 по 2016 рік сплатив до бюджетів псевдодержавних утворень «податків» у розмірі більше 600 тис. грн.», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що завдяки надходженню цих грошей профінансовано, зокрема, діяльність незаконних воєнізованих структур, які постійно вчиняють терористичні акти на територіях Луганської та Донецької областей.

Зазначена особа перебуває під вартою. Його звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму з метою фінансового забезпечення терористичної організації), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-