ГПУ повернула 87 га столичної землі, розданої при Черновецькому

ГПУ повернула 87 га столичної землі, розданої при Черновецькому

Укрінформ
Господарський суд Києва 21 вересня задовольнив позов Генеральної прокуратури і відновив право територіальної громади Києва на спірні землі загальною площею понад 86,6 га і вартістю за нормативною грошовою оцінкою понад 181 млн гривень.

Як повідомляється на сайті ГПУ, мова йде про землю в Голосіївському районі, яку виділила Київська міська рада житловому кооперативу "Текстильник" в 2007 році.

"Генеральною прокуратурою України встановлено, що деякі особи з метою незаконного заволодіння землею територіальної громади міста Києва неправомірно створювали кооперативи, які відповідно до законодавства мають право на безоплатне отримання земельних ділянок для житлового будівництва. Згодом після набуття статусу кооперативу такі юридичні особи на підставі рішень органів самоврядування безоплатно отримували привабливі земельні ділянки значною площею", - йдеться у повідомленні.

Відтак Генпрокуратура довела, що фактично "Текстильник" у розумінні чинного законодавства житловим кооперативом не є, тож він не мав права на безкоштовне отримання землі.

Нагадаємо: у 2007 році Київською міською радою прийнято рішення про безоплатну передачу кооперативу «Текстильник» у власність та користування земельну ділянку, розташовану у Голосіївському районі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-