Земельні схеми на Дніпропетровщині: чиновник і депутат

Земельні схеми на Дніпропетровщині: чиновник і депутат "погоріли" на хабарі

Укрінформ
Заступника голови з земельних питань Дніпропетровської РДА та депутата Дніпровської районної ради затримано під час одержання хабара у розмірі 16 тисяч доларів США.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що вказані службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб вимагали та одержали від громадянина неправомірну вигоду у сумі 16 тис. доларів США (416 тис. грн) за вирішення питання щодо відведення останньому у власність 16 земельних ділянок загальною площею 80 га", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що факт вимагання та одержання неправомірної вигоди задокументовано за результатами проведенняУправлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України комплексу негласних слідчих (розшукових) дій та обшуків. Обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Проводиться комплекс невідкладних процесуальних та слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення та всіх причетних до вчинення злочину осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-