На Харківщині податківці кришували

На Харківщині податківці кришували "конверт" на 500 мільйонів

Укрінформ
Правоохоронці викрили у Харківській області конвертаційний центр з оборотом у 500 млн грн, який діяв під прикриттям посадовців Державної фіскальної служби області.

Про це повідомив під час прес-конференції перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"Учора ввечері в Харківській області було проведено близько 38 обшуків за різними адресами, у тому числі в приміщеннях Державної фіскальної служби області. В рамках проведеної спецоперації було розкрито конвертаційний центр, оборот якого був більший, ніж 500 млн грн", - сказав він.

За словами посадовця, на сьогодні накладено арешти на понад 50 рахунків у банках, на яких знаходяться виявлені кошти. Також правоохоронці з`ясовують, на яку суму було завдано державі збитків щодо несплати податків. "На сьогодні ми вилучили близько 1 млн грн", - додав він.

Сторожук розповів, що конвертаційний центр діяв під прикриттям чиновників Державної фіскальної служби у Харківській області.

"Ці особи поки що не відсторонені від займаних посад, тому що протягом сьогоднішнього дня будуть легалізовані усі слідчі дії, після чого ми зможемо оголосити підозру і відсторонити", - зазначив заступник генпрокурора.

Посадовець додав, що під час обшуків правоохоронці знайшли інформацію про інші конвертаційні центри, які діяли на території Харківської області. "Вони взяті в опрацювання і ми плануємо проводити заходи по них протягом наступних двох тижнів", - резюмував Сторожук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-