У Миколаєві протестують лісники: Через рік-два не буде чого рубати

У Миколаєві протестують лісники: Через рік-два не буде чого рубати

Відео
Укрінформ
У Миколаєві працівники лісогосподарських підприємств області вийшли на акцію протесту з вимогою поновити державне фінансування галузі та ліквідувати заборгованість по виплаті зарплат.

Близько сотні працівників галузі з плакатами «Не дамо знищити лісове господарство Миколаївщини!», «Не буде лісгоспів - не буде лісів!», «Зарплату лісникам! Ми не жебраки!» та іншими пройшлися однією з вулиць міста, щоб привернути увагу до своїх проблем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Держава нам не допомагає вже майже рік. Зараз ми виживаємо лише завдяки тому, що проводимо рубку лісу, але через рік-два це може закінчитися, і нам не буде чого рубати», - сказав лісничий Вознесенського лісового господарства Сергій Рузяк.

За словами протестувальників, ця акція попереджувальна. Якщо нічого не зміниться, то вони вдадуться до більш радикальних заходів, таких як перекриття доріг, організація пікетувань тощо.

Варто зауважити, що з початку року державні підприємства лісової галузі Миколаївської області не отримали жодних асигнувань з державного бюджету за програмою "Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді». За відповідний період минулого року на зазначені цілі з держбюджету надійшло понад 8 млн грн.

Відео: novosti-n

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-