Компанія Григоришина залишила без світла ДФС, банк і Луганське обласне ТБ

Компанія Григоришина залишила без світла ДФС, банк і Луганське обласне ТБ

Укрінформ
ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) знеструмило держпідприємство "Державний інститут азотної промисловості" (ДІАП), площі якого орендують поліція, фіскальна служба, Укрсиббанк і Луганське обласне телебачення (ЛОТ).

Ситуацію кореспондентові Укрінформу прокоментував генеральний директор ЛОТ Андрій Шаповалов.

"Так, на східцях Укрсиббанку працює генератор. І у мене - генератор. Проблема в тому, що у ДІАП велика заборгованість перед ЛЕО, і взагалі це підприємство - банкрот. Але начебто досягнута домовленість, і сьогодні подання електроенергії мають відновити. Переговори вів я, але, напевно, тут більше заслуга військово-цивільної адміністрації. Тут же багато орендарів - і поліція, і податкова, і статистика. Все робиться в ручному режимі. Але я і ЛЕО розумію. Їх завдання - привернути увагу", - зазначив він.

Як вже повідомляв Укрінформ, конфлікт енергетичного об'єднання з владою і підприємствами Луганської області виник через відмови ЛЕО, контрольованого російським олігархом Костянтином Григоришиним, перереєстровувати компанію на підконтрольній Україні території.

Через заборону Кабінетом міністрів робити розрахунки з підприємствами, що залишилися на окупованій території, у них виникли великі борги перед об'єднанням. Два місяці тому керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз стверджував навіть, що готовий розглянути варіант націоналізації енергетичної компанії-монополіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-