Донеччина не повертатиме кредит ЄІБ на 2,7 мільярда  - Жебрівський

Донеччина не повертатиме кредит ЄІБ на 2,7 мільярда - Жебрівський

Укрінформ
Донецька область розраховує в рамках другого траншу Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) отримати 2,7 млрд грн. При цьому, повернення цих кредитних грошей вже відбуватиметься з державного бюджету.

Про це заявив у четвер у Краматорську голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз працюємо по другому траншу Європейського інвестиційного банку. У проект бюджету внесено 600 млн грн на компенсацію ПДВ по цим речам. Наразі Прем’єр попередньо погодився, що із 200 млн євро другого траншу, який передбачається для 5 областей, для Донецької та Луганської – віддавати ці гроші буде центральний бюджет. Дніпровська, Запорозька і Харківська області будуть віддавати самі", - заявив очільник області.

З цієї суми Донецька область розраховує отримати 2,7 млрд грн: "Ми подали з 6 млрд грн на 2,7 млрд, Дніпровська – на 1,1 млрд, Харківська – на 95 млн, Луганська – на 300 млн. Ми можемо отримати достатньо багато фінансового ресурсу для Донецької області. І ці гроші області не потрібно віддавати".

Голова Донецької ОДА висловив обурення, що деякі керівники міст та районів не квапляться з поданням проектів на отримання фактично безкоштовних для них грошей.

"І через це я неймовірно лихий на тих голів райдержадміністрацій і міських голів, які жодного проекту не подали. Вибачте, але якого біса сидимо у кабінетах? Ну залиш після себе хоч щось!", - емоційно наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-