У Житомирі присудили штраф за напад на журналістів

У Житомирі присудили штраф за напад на журналістів

Укрінформ
У Житомирі журналісти виграли суд у власниці готельно-оздоровчого комплексу «Волна», котра у жовтні минулого року намагалася перешкодити їх професійній діяльності.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в Богунському районному суді міста Житомира, Євгенію Волинець визнали винною у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 171 та частиною 1 статті 347-1 Кримінального кодексу. Їй призначено покарання у вигляді штрафів - 50 і 55 неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно.

"Згідно з частиною 1 статті 70 КК України, за сукупністю злочинів визначити остаточне покарання шляхом часткового складення призначених покарань у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян у сумі 1700 грн. Стягнути на користь держави з Волинець Є.Д. процесуальні витрати за залучення експерта в сумі 491 грн 4 коп.", - йдеться у вироку.

При цьому вирок може бути оскаржений в апеляційному суді Житомирської області протягом 30-ти днів із дня його проголошення.

Журналісти звернулися до суду після того, як Волинець 29 жовтня 2015 року перешкоджала діяльності працівників місцевих інтернет-порталів "Житомир.info" та "Житомир.today", а також телеканалу СК1, які здійснювали фото- та відеозйомку пожежі, що сталася на території готельно-розважального комплексу "Волна". Невдоволена власниця закладу з брудною лайкою  накинулася на них, видираючи з рук апаратуру, відібрала мікрофони, а потім ще й наказала охоронцям відлупцювати журналістів.

Вже 29 жовтня вона публічно вибачилася перед журналістами, проте їй усе ж висунули обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу: ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і ст. 347 з позначкою 1 (Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів). Їхні санкції передбачали покарання від накладення штрафу до піврічного арешту, або обмеження волі строком до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-