"Тиша" в АТО: бойовики стріляють на всіх напрямках, але з легкого озброєння

Карта
Укрінформ
Другий день поспіль ситуація в районі проведення АТО зберігає ознаки певної деескалації, особливо у порівнянні з піком бойових дій у вересні, що відбулися 13 і 14 числа.

Проте бойовики продовжують здійснювати поодинокі збройні провокації, щоб викликати вогонь у відповідь і звинуватити українських військових у недотриманні режиму припинення вогню, заявив на брифінгу речник  Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку, за даними штабу, бойовики 4 рази порушили перемир’я, застосовуючи виключно легке озброєння.

"Українські військові відбили напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи поблизу Новозванівки. Бій тривав 7 хвилин – жоден з наших бійців не постраждав, а ворог відступив. Ворожий вогонь спостерігався виключно у цьому районі та біля сусідньої Новоолександрівки", - повідомив Лисенко.

На "донецькому" фронті окупанти відкривали вогонь на всіх традиційних ділянках, зокрема біля Авдіївки, на околицях Горлівки, а саме у Майорська та Верхньоторецького, і селища Луганського. Ще одна провокація відбулася біля Новоселівки.

"Характерною рисою було зменшення кількості збройних провокацій, а також відсутність застосування важкої зброї з боку бойовиків. Лише у темну пору доби, бойовики випустили одну міну з 82-мм міномета в районі Авдіївки. Однак українські військові зберігають пильність незважаючи на певне затишшя. За інформації військової розвідки, до Ясинуватої прибув підрозділ снайперів для підсилення бандформувань. Сили АТО уважно відслідковують будь-які загрозливі рухи бойовиків і готові дати відсіч у разі необхідності", - заявив Лисенко.

Усього на Донецькому напрямку бандформування 10 разів не дотрималися режиму припинення вогню.

Помітне зменшення збройних провокацій спостерігається й на Маріупольському напрямку: "Жодного обстрілу не було поблизу Красногорівки і лише один з легкого зброї біля Мар’їнки. Також бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів в районі Широкиного та Павлополя, та поодинокі обстріли зі стрілецької зброї були  неподалік Богданівки, Старогнатівки і Водяного".

Усього на Маріупольському напрямку ворог здійснив 8 провокацій проти сил АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-